život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Green day... GD ... :*)

Green Day je americká punková skupina, ktorá vznikla v roku 1987 v East Bay, California, USA. Ovplyvnila svojou hudbou také skupiny ako napríklad Sum 41 a Good Charlotte. (GC..bude pokračovat dalej oki? =) ). 

Začiatky

V roku Green Day 1989 vydali svoje prvé EP 1,000 Hours, ktoré ľudia celkom dobre prijali. Potom si ich všimli ľudia z Lookout!Records a koncom roku vydali prvý album 1,039 Smoothed Out Slappy Hours.

90.roky

V roku 1991 vydali druhý album Kerplunk!, ktorý zaujal najme v undergroundových kluboch. Po vydaní druhého albumu Green Day podpísali zmluvu s Reprise Records. V roku 1994 vydali album Dookie. Najväčší hit z tohto albumu, Basket Case, sa dlho držal na popredných miestach rockových hitparád, ale ani ostatné songy z albumu sa nestratili. Na celom svete sa predalo okolo 11 miliónov kópií albumu. V roku 1995 prišiel na svet album Insomniac. Piesne z tohto albumu písal Billie Joe v jednu noc, keď nemohol spať, pretože jeho syn stále plakal, z čoho vznikol aj názov piesne a celého albumu. Nasledovali nejaké tie žive albumy a to Bowling Bowling Bowling Parking Parking a Foot in Mouth z roku 1996. Po Insomniacu a týchto live albumoch vydala skupina album Nimrod s ktorým kapela získala ešte viac fanúšikov ako mala dovtedy. Z tohto albumu, pochádza aj pieseň Time of your life (Good Riddance), ktorá sa hravála najma pri smutných príležitostiach.

Nové milénium

V roku 2000 vydali album Warning, z ktorého je asi najznámejšia pieseň Minority. Po ňom nasledoval živák Tune In Tokyo(2001) a album International Superhits, ktorý bol zbierkou a výberom toho najlepšieho z ich dovtedajsej tvorby. Album Shenanigans vydali v roku 2002. Sú na ňom piesne, ktoré neboli umiestnené na ostatných albumoch. Po vydaní tohto albumu sa rozpadli, začali sa nenávidieť. Dva roky o sebe vôbec nič nevedeli. Potom spevák skupiny, Billie Joe, dostal chuť znova si zaspievať. Tak sa s Mikeom a Trem skontaktoval a dali sa dokopy. Začali pracovať na novom albume ale niekto im ukradol všetky podklady. Našťastie ich to neodradilo a celý album urobili na novo. Vyšiel v roku 2004 a volá sa American Idiot a hneď po jeho vydaní za začali sypať iba pozitívne ohlasy. Za tento album získali niekoľko ocenení. Piesne sú poprepájané dejovou líniou cez všetky skladby a tvoria veľmi úspšný koncepčný album. Skupina sa rozhodla vydať záznam svojho kocertu a tak v roku 2005 vyšiel živák s názvom Bullet in a Bibble.

Diskografia

Štúdiové albumy

 1991 - 1,039 Smoothed Out Slappy Hours

Live

Kompilácie

-No ja sama mám k tomuto textu pripomienku píše sa že, punková skupina! No nemyslím si ale stále sa píše inak raz punk potom rock ale ja som za ten rock ale menit to nebudem v tom texte nech je to tak. =)


My music =) | stály odkaz

Komentáre

  1. no takto toto su...
    neskutocne sracky... ale neberiem ti to, prijemne pocuvanie :))) len raz snad vyrasties :)
    publikované: 26.04.2007 20:43:28 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014